Hello! Welcome to AimiAmeeraNiros's Blog. Thanks for visiting, thanks for viewing && thanks for reading too. Please leave me some comment okay? (;

Thursday, January 26, 2012

Jauh perjalanan Luas pemandangan

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera aku ucapkan.

Hari ni aku nak update blog masa aku cuti hari tu. Papa and mama bercadang nak pergi hari Sabtu but tak jadi. So kami tukar plan pegi hari Ahad. Malam before nak pergi cuti tu packing lah brg. Packing brg pun sikit sikit je. Sbb bukan nak pergi jauh sangat pun. Haha. Just nak pergi Grand Hotels International je. Alaa, dekat area Kuching jgk. Sbenarnya kami sekeluarga pegi hotel tu sbb time tu kan Chinese New Year. Kalau CNY area tu mesti meriah dengan bunyi mercun. Bestt! Wlaupun satu family tak smbut. Kena tempias pun jadi lah.

Lepas dua hari satu malam berada di GHI, papa kata nak terus sambung bercuti pergi Sri Aman. So, kami pun ikut jelah. Dah sampai Sri Aman tetiba pulak papa kata nak pergi Lubuk Antu & Batang Ai sbb tak pernah sampai sana lagi. Dan ini ialah pengalaman baru. Sangat jauh Lubuk Antu dari Sri Aman. Mengambil masa sejam setengah jgk dr Sri Aman. Dah sampai Lubuk Antu igtkn nak cari kedai makan ke apa. Mama, kata plg teruk pun KFC pun jdi lah. Sekali dah sampai pekan dia kedai makan ada dua tiga buah je yg buka, tu pn belum tntu yg muslim pnya. Haih. Perut dh lapar dh ni. Sabo je lah.

Kami terus kan perjalanan untuk patah balik ke Sri Aman sbelum tu papa nak pergi Btg. Ai. Ikut je lah kn. Sbb driver bkn aku. Papa jugak. Hahaha. Sampai Btg Ai pun takde apa2 jgk. Ya Allah, lagi lah pening kepala aku dduk lama2 dlm kereta tu. Akhir sekali baru lah kami sampai ke Sri Aman dalam pukul 6.35 ptg. Cuba korg bygkn dduk dlm kreta dri tnghari until dh nk mlm kmi tak mkn. Lapar doee.

Okay, biar gambar yang sambung cerita aku.

Mama and Adik

Swimming Pool :)

My Lovely Cat

Kikiiiiii! :D

Me,




No comments:

Post a Comment